Tietoa palvelusta
Viimeksi päivitetty 21.4.2020
Päivitys 4/2020
Korjattu huhtikuussa 2020 joitain rikkoontuneita toimintoja. Karttamerkintöjen lisääminen pitäisi onnistua taas. Muutkin toiminnot käyty läpi. Tervetuloa taas käyttämään palvelua!
Mikä Fillaristit ja kenelle se on tarkoitettu?
Fillaristit alkuperäisenä tavoitteena on ollut luoda yhteisöllinen karttapalvelu pyöräilijöille, jossa käyttäjät voivat jakaa erilaista pyöräilyyn liittyvää tietoa kuten kiinnostavia pyöräilykohteita tai hyviä reittejä. Ideana on ollut, että käyttäjät tuottaisivat lähtökohtaisesti palvelun sisällön, jota ylläpito pystyy tarvittaessa parantamaan ja korjailemaan.
Pyöräilykohteiden ja -reittien lähettämisen lisäksi käyttäjät voivat myös lähettää kuvia, kommentoida muiden reittejä ja osallistua keskustelufoorumilla. Palveluun kuuluu myös blogia, johon ylläpito pyrkii kirjoittamaan mahdollisimman usein kiinnostavia pyöräilyyn liittyviä artikkeleita.
Sivusto on ollut olemassa jo melko pitkään, jo vuodesta 2010. Kokonaan uusittu versio sivustosta julkaistiin keväällä 2016. Sitä ennen palvelun kehitys oli pitkään "huilaustauolla". Uudessa versiossa on blogin lisäksi keskitytty parantamaan jo olemassa olevia toimintoja sekä tekemään sivustosta mobiiliystävällisempi.
Fillaristit on 100% ilmainen palvelu käyttää nyt ja aina.
Kuka tämän palvelun on tehnyt?
Terve,
Olen Tuomas ja Fillaristit-palvelun alkuperäinen kehittäjä ja kehittänyt tätä palvelua omana harrastusprojektinani viimeiset vuodet. Kehitin tätä palvelua aikaisemmin työni puolesta Logica:lla (nyk. CGI), josta tämä projekti on alkujaan lähtöisin. Palvelun taustasta enemmän seuraavassa kappaleessa.
Tarkoitukseni on ollut kehittää palvelua aktiivisesti, mutta valitettavasti se on jäännyt ajanpuutteen vuoksi viime vuosina aika vähiin. Suunnitelmissani on ollut kehittää ainakin mobiilitoimintoja siten, että käyttäjä vois tehdä mahdollisimman helposti tehdä merkintöjä suoraan tien päällä ja ottaa mm. merkintöihin helposti valokuvia ja liittää paikkatiedot.
Lue myös kirjoittamani bloggaus Fillaristit uudistuu, jossa lisätietoa 2016 uudistuksista.
Tsekkaa tästä myös yritykseni Webguru sivut, jos tarviit apuja nettisivujen kanssa.
- Tuomas Piispanen
Taustaa
Fillaristit on alkujaan lähtöisin Liikenne- ja viestintäministeriön Liikkumisen ohjaus -nimisestä ohjelmasta, joka käynnistyi vuonna 2010. Ohjelmaan kuului hankehaku, johon Logica Suomi Oy (nyk. CGI) ja Trafix Oy osallistuivat "pyöräily ja sosiaalinen media" -nimisellä idealla. Ideaan kuului, että suosittuihin kevyen liikenteen reittioppaisiin (useissa kaupungeissa) lisättäisiin toiminto, jonka avulla käyttäjät voisivat tuottaa palveluun omaa sisältöään kuten kiinnostavia pyöräilykohteita. Tätä toimintoa tukemaan päätettiin rakentaa erillinen nettipalvelu, jonka nimeksi tuli Fillaristit. Sivusto avattiin käyttäjille vuonna 2011.
Hanke sai rahoitusta hankeohjelman lisäksi myös Liikenne- ja viestintäministeriöltä, Liikennevirastolta, Lahden ja Tampereen kaupungeilta sekä HSL:ltä.
Fillaristit osallistui vuonna 2012 myös liikkumisen ohjauksen jatko-ohjelmaan, josta se sai lisärahoitusta. Jatkohankkeessa pääpaino oli enemmän markkinoinnissa ja palvelun tunnetuksi tekemisessä kuin itse toimintojen kehittämisessä. Palvelun tunnettuutta pyrittiin lisäämään tekemällä yhteistyötä pyöräilyseurojen, kaupunkien ja eri nettipalvelujen kanssa.
Uusia käyttäjiä saatiin palveluun jatkohankkeessa kohtuullisesti, mutta ei kuitenkaan aivan niin paljoa, että rahoitusta olisi enää saatu jatkettua. Näin ollen Fillaristit viettikin sitten pitkään hiljaiseloa (2012-2015) ennen kuin aktivoitui uudestaan. Kehityshankkeiden aikana (2010-2012) palvelua suunniteltiin yhdessä pyöräilijöiden kanssa projektiblogin avulla, joka löytyy edelleen osoitteesta: http://pyoraily-projekti.blogspot.com.
Ota yhteyttä
Lähetä viestiä info@fillaristit.fi tai käytä yhteydenottolomaketta. Olemme kiitollisia kaikista bugihavainnoista ja kehitysideoista.
Myös yhteistyömahdollisuudet kiinnostaa esim. jos haluat mainostaa tai kirjoittaa blogiin (vieraskynä). Fillaristit-sivusto on melko suosittu ja saa paljon liikennettä mm. Googlesta.